Makaron z chorizo duszonym w czerwonym winie
Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
200 g kiełbasek chorizo2-3 cebule pokrojone w kostkę1 gałązka rozmarynu1 listek laurowy5 łyżek oliwyczerwone wino500 g makaronuparmezan
Przygotowanie:
Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę. Chorizo pokroić w grube plasterki. Dodać do cebuli, chwilę smażyć razem. Zalać czerwonym winem tak, by przykryło kiełbasę, dodać listek i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. Pod koniec gotowania dodać rozmaryn.
W między czasie ugotować al dente ulubiony makaron, odcedzić wrzucić z powrotem do garnka i połączyć z sosem i kiełbaskami. Przed podaniem posypać świeżo startym parmezanem.
Makaron z chorizo duszonym w czerwonym winie,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje