Makaron z chorizo duszonym w czerwonym winie

Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

200 g kiełbasek chorizo2-3 cebule pokrojone w kostkę1 gałązka rozmarynu1 listek laurowy5 łyżek oliwyczerwone wino500 g makaronuparmezan

Przygotowanie:

Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę. Chorizo pokroić w grube plasterki. Dodać do cebuli, chwilę smażyć razem. Zalać czerwonym winem tak, by przykryło kiełbasę, dodać listek i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. Pod koniec gotowania dodać rozmaryn.

W między czasie ugotować al dente ulubiony makaron, odcedzić wrzucić z powrotem do garnka i połączyć z sosem i kiełbaskami. Przed podaniem posypać świeżo startym parmezanem.

Makaron z chorizo duszonym w czerwonym winie, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia