Nachos zapiekane z mięsem mielonym
Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
400g mielonego mięsa wołowegopuszka pomidorówpuszka czerwonej fasoli2 cebule3 ząbki czosnku1 duża marchew2 papryczki chilli1 łyżka koncentratu pomidorowegomała paczuszka serowych chipsów nachos5 łyżek tartego żółtego sera1 łyżeczka oreganosólolej
Przygotowanie:
Na patelni smażymy drobno pokrojoną cebulę, czosnek i potarkowaną marchew aż zmiękną. Dodajemy mięso mielone, papryczki chilli w plasterkach. Smażymy około 5 minut aż mięso będzie brązowe. Na koniec wlewamy pokrojone pomidory z puszki, wsypujemy odsączoną czerwoną fasolę, doprawiamy koncentratem pomidorowym, oregano i solą.Całość przekładamy do żaroodpornego naczynia. Na wierzch układamy nachos, posypujemy serem. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Nachos zapiekane z mięsem mielonym,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje