Pałki z kurczaka curry

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

8 pałek kurczaka (po 7 dag)2 cebule6 pomidorów40 dag małych marchewek2 łyżeczki curryłyżeczka natki4 łyżki oliwy300 ml bulionu warzywnegosól, pieprz

Przygotowanie:

Cebule obrać, pokroić na kawałki. Marchewki obrać, umyć. Pomidory umyć, przepołowić. Pałki kurczaka umyć, osuszyć. Oliwę wymieszać z curry i szczyptą soli, posmarować pałki i marchewki, ułożyć na blasze. Piec 35 minut w temp. 200°C. 15 minut przed końcem pieczenia dodać pomidory, układając je przekrojoną stroną do dołu. Kurczaka i warzywa wyjąć, sos z pieczenia zlać do rondelka, wymieszać z gorącym bulionem, zagotować, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Polać pałki i warzywa. Posypać natką.

Pałki z kurczaka curry, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia