Pappardelle z kurkami

Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

300 g kurek400 g makaronu pappardelle250 ml bulionu grzybowego200 ml śmietanymała cebula2 łyzki masłałyżka mąkipieprznatka pietruszkioliwa

Przygotowanie:

Kurki oczyścić, większe pokroić, mniejsze zostawić w całości. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie z dodatkiem masła. Następnie dodać kurki i bulion i dusić ok. 10 minut. Śmietanę wymieszać z odrobiną bulionu, pieprzem i dodać do grzybów. Gotować na małym ogniu, dopóki płyn nie zredukuje się do konsystencji sosu. Jeżeli sos jest zbyt rzadki, zagęścić mąką. Makaron ugotować al dente wg. instrukcji na opakowaniu. Do sosu dodać posiekana natkę, całość wymieszać z gorącym makaronem.

Pappardelle z kurkami, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia