Placki warzywne
Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
cukinie – 2 sztukiPrzyprawa Uniwersalna Delikat Knorrmarchewki – 2 sztukijajko – 1 sztukabułka tarta – 500 gramówtwarożek – 200 gramówszczypiorek do dekoracji – 1 sztuka
Przygotowanie:
Marchewkę obgotuj w osolonej wodzie z cukrem, by trochę zmiękła, a następnie odstaw do ostygnięcia.Na tarce zetrzyj zielone części cukinii i marchewkę.Wraz z dzieckiem dodaj do nich przyprawę Delikat Knorr, twarożek oraz jajko.Dzieci mogą wymieszać masę. Jeśli będzie zbyt rzadka, dosyp bułkę tartą.Formuj małe placuszki lub cygara (dzieci mogą same wybrać kształt placuszków i panierować je w bułce tartej).Smaż placuszki na wolnym ogniu do momentu, kiedy nabiorą rumianego koloru. Podawaj ze świeżym twarożkiem, udekorowane szczypiorkiem.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje