Quesadilla z chorizo
Składniki:
puszka pomidorów pelatti3 ząbki czosnkumała cebulagarść świeżych liści kolendry6 pszennych tortilli150 g tartego sera żółtego150 g kiełbasy chorizo2 łyżki posiekanych papryczek jalapeno1 świeża papryczka pepperoni1 czerwona cebula
Przygotowanie:
Pomidory zmiksować na gładki sos z czosnkiem. Dodać bardzo drobno posiekaną cebulę i kolendrę doprawić solą i pieprzem.
Kiełbasę pokroić w plasterki. Czerwoną cebulę pokroić w pióra. Papryczkę pepperoni oczyścić z nasion i drobno posiekać.
Tortillę wysmarować sosem pomidorowym i nakładać po kolei ser, szynkę, jalepeno, papryczkę pepperoni i znowu ser, całość przykryć drugim plackiem tortilli (posmarowanym od spodu sosem).
Przełożyć na patelnię, podgrzewać do momentu aż ser się nie roztopi. Przekręcić na drugą stronę, lekko przyrumienić. Zdjąć z patelni, pokroić na osiem części.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje