Quesadilla z chorizo

Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

puszka pomidorów pelatti3 ząbki czosnkumała cebulagarść świeżych liści kolendry6 pszennych tortilli150 g tartego sera żółtego150 g kiełbasy chorizo2 łyżki posiekanych papryczek jalapeno1 świeża papryczka pepperoni1 czerwona cebula

Przygotowanie:

Pomidory zmiksować na gładki sos z czosnkiem. Dodać bardzo drobno posiekaną cebulę i kolendrę doprawić solą i pieprzem.

Kiełbasę pokroić w plasterki. Czerwoną cebulę pokroić w pióra. Papryczkę pepperoni oczyścić z nasion i drobno posiekać.

Tortillę wysmarować sosem pomidorowym i nakładać po kolei ser, szynkę, jalepeno, papryczkę pepperoni i znowu ser, całość przykryć drugim plackiem tortilli (posmarowanym od spodu sosem).

Przełożyć na patelnię, podgrzewać do momentu aż ser się nie roztopi. Przekręcić na drugą stronę, lekko przyrumienić. Zdjąć z patelni, pokroić na osiem części.

 

Quesadilla z chorizo, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia