Quesadilla z kurczakiem i szpinakiem

Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

6 pszennych tortilli150 g tartego sera żółtego150 g piersi z kurczaka2 łyżki śmietany250 g szpinaku mrożonego2 ząbki czosnkułyżka masła

Przygotowanie:.

Na rozgrzane masło wrzucić drobno posiekany czosnek, przemieszać a następnie dodać wcześniej rozmrożony szpinak. Dusić na małym ogniu aż większość wody odparuje dodać śmietanę, i potrzymać jeszcze 2 min. na patelni. Doprawić solą i pieprzem.

Kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem i obsmażyć na złotawo. Wymieszać ze szpinakiem.

Na tortillę nałożyć ser, szpinak z kurczakiem i znowu ser, całość przykryć drugim plackiem tortilli.

Przełożyć na patelnię, podgrzewać do momentu aż ser się nie roztopi. Przekręcić na drugą stronę, lekko przyrumienić. Zdjąć z patelni, pokroić na osiem części.

 

Quesadilla z kurczakiem i szpinakiem, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia