Roladki z indyka po hawajsku

Czas: do 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

pierś z indyka – 400 gramówFix Kurczak po hawajsku Knorrwędzony boczek – 100 gramówziemniaki (najlepiej młode i małe) – 200 gramówczerwona papryka – 1 sztukaser żółty – 100 gramówrukola – 50 gramówmleko – 150 mililitrówwoda – 150 mililitrówwykałaczki

Przygotowanie:

Upiecz ziemniaki w całości. Paprykę pokrój, a ser zetrzyj.Piersi z indyka pokrój w plasterki, rozbij je młotkiem i ułóż na każdym ćwiartkę upieczonego ziemniaka, kawałek papryki, ser oraz listki rukoli.Mięso zwiń ciasno, a następnie owiń plastrem boczku. Roladkę nadziej na wykałaczkę, aby nie rozwinęła się podczas pieczenia.Mięso obsmaż na patelni. Przełóż do żaroodpornego naczynia i wstaw do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na 15 minut.W tym czasie przygotuj Fix Knorr, mieszając go z 150 ml wody i 150 ml mleka.Przygotowany sos z Fix Knorr wlej na patelnię i dodaj upieczone roladki. Całość doprowadź do wrzenia, po czym gotuj jeszcze przez 5 minut na wolnym ogniu.

Twoja opinia