Schab faszerowany brzoskwiniami
Czas: do 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
puszka brzoskwiń
garść świeżego tymianku
3 ząbki czosnku
100 g masła
sól, pieprz
1,5 kg schabu
150 g boczku
Przygotowanie:
Odsączone brzoskwinie kroimy w drobne kawałki. Tymianek oraz 3 ząbki czosnku drobno siekamy. Wszystkie składniki łączymy z miękkim masłem doprawiając solą i pieprzem. Nacinamy schab wzdłuż, a powstałą kieszeń wypełniamy farszemem. Schab zamykamy i z wierzchu owijamy plastrami boczku. Aby pieczeń nie rozpadała się przy pieczeniu związujemy ją ciasno sznurkiem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. i pieczemy około godziny, polewając mięso co jakiś czas wytopionym sosem.
Schab faszerowany brzoskwiniami,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje