Schab faszerowany brzoskwiniami

Czas: do 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

puszka brzoskwiń

garść świeżego tymianku

3 ząbki czosnku

100 g masła

sól, pieprz

1,5 kg schabu

150 g boczku

 

Przygotowanie:

Odsączone brzoskwinie kroimy w drobne kawałki. Tymianek oraz 3 ząbki czosnku drobno siekamy. Wszystkie składniki łączymy z miękkim masłem doprawiając solą i pieprzem. Nacinamy schab wzdłuż, a powstałą kieszeń wypełniamy farszemem. Schab zamykamy i z wierzchu owijamy plastrami boczku. Aby pieczeń nie rozpadała się przy pieczeniu związujemy ją ciasno sznurkiem. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. i pieczemy około godziny, polewając mięso co jakiś czas wytopionym sosem.

 

Schab faszerowany brzoskwiniami, 5.3 out of 6 based on 313 ratings

Twoja opinia