Szybka potrawka wegetariańska
Składniki:
1 łyżka oliwy z oliwek1 mała cebula, posiekana300 gram młodych ziemniaków, pokrojonych na kawałki450 gram grzybów, umytych i pokrojonych na ćwiartki? łyżeczki suszonego tymiankugruba sól1 łyżka koncentratu pomidorowego300 gram liści szpinaku, umytych400 gram fasoli z puszki, osuszonej i opukanej1 łyżka czerwonego octu winnegomielony pieprz
Wykonanie:
Na dużej patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i ziemniaki, smażyć, aż cebula się zrumieni. Następnie dodać grzyby, tymianek oraz sól i podsmażać przez około 10 minut. Na patelnie dodać koncentrat pomidorowy, 2 szklanki wody, przykryć i gotować, aż ziemniaki będą miękkie. Później dodać połowę szpinaku, dokładnie wymieszać. Na koniec dodać fasolę oraz resztę szpinaku i gotować pod przykryciem kilka minut. Wymieszać z octem, doprawić solą i pieprzem. Podawać od razu.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje