Tradycyjne Cheeseburgery

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

450 gram mielonego mięsa wołowego4 łyżeczki miękkiego masła4 bułki do hamburgerówgruba sól i pieprz mielony4 plastry sera topionegorozdrobniona sałata lodowaplastry ogórka kiszonegocienko pokrojona czerwona cebulamusztardakeczupmajonez

Wykonanie:

Piekarnik rozgrzać do 180 st. C. Bułki przekroić na pół, posmarować każdą połówkę masłem, położyć na blachę do pieczenia i odstawić. Mięso podzielić na 4 równe porcje, zrobić z nich kulki i lekko je rozpłaszczyć. Następnie ułożyć na folii, przykryć drugim kawałkiem foli i dosyć cienko rozwałkować. Oprószyć solą i pieprzem. Wrzucić na rozgrzaną płytę grillową podsmażać 1-2 minuty z każdej strony. W między czasie bułki włożyć do piekarnika i podpiekać przez kilka minut, aż będą ciepłe. Po przekręceniu mięsa na drugą stronę, na każdym kawałku ułożyć plasterek sera aby się roztopił. Do każdej bułki włożyć jeden kawałek mięsa, sałatę, ogórka kiszonego, cebulę, majonez, musztardę oraz keczup, przykryć drugą połową bułki i od razu podawać.

Twoja opinia