Uszka z mięsem do barszczu

Czas: do 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: średnie

Składniki:

80 dkg mięsa gotowanego najlepiej wołowo-drobiowe2 cebule1/2 główki czosnku1/3 kostki smalcusól,pieprz,maggi,papryka słodka1 kg. mąkiok.2szkl.gorącej wody3 łyżki oleju

Przygotowanie:

Mięso zemleć z czosnkiem,dodać pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulę,doprawić do smaku,wymieszać. Z mąki odsypać 10 dkg.na posypkę z reszty mąki,wody i oleju wyrobić ciasto.Ciasto rozwałkować wykroić kieliszkiem kółka,układać farsz skleić brzegi i je połączyć.Wrzucać do gotującej się i osolonej wody ,gdy wypłyną gotować jeszcze ok.5 min.Z tylu produktów wychodzi mi ok.150 sztuk uszek.

Uszka z mięsem do barszczu, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia

Dzisiejsze wydarzenia i promocje

    Właśnie w tym momencie aktualizujemy
    najciekawsze wydarzenia i promocje.
    Za chwile będziesz znów mógł je przeglądać,
    prosimy o cierpliwość.