Uszka z mięsem do barszczu
Czas: do 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: średnie
Składniki:
80 dkg mięsa gotowanego najlepiej wołowo-drobiowe2 cebule1/2 główki czosnku1/3 kostki smalcusól,pieprz,maggi,papryka słodka1 kg. mąkiok.2szkl.gorącej wody3 łyżki oleju
Przygotowanie:
Mięso zemleć z czosnkiem,dodać pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulę,doprawić do smaku,wymieszać. Z mąki odsypać 10 dkg.na posypkę z reszty mąki,wody i oleju wyrobić ciasto.Ciasto rozwałkować wykroić kieliszkiem kółka,układać farsz skleić brzegi i je połączyć.Wrzucać do gotującej się i osolonej wody ,gdy wypłyną gotować jeszcze ok.5 min.Z tylu produktów wychodzi mi ok.150 sztuk uszek.
Uszka z mięsem do barszczu,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje