Wigilijna zupa grzybowa

Czas: powyżej 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

10 dag suszonych grzybów1 cebulawłoszczyzna2 – 3 łyżki olejusól, pieprz

Przygotowanie:

Grzyby kruszymy, zalewamy 1/2 litra wody i odstawiamy na co najmniej 2 – 3 godziny. Najlepiej je namoczyć dzień przed gotowaniem. Cebulę bardzo drobno kroimy i smażymy na oleju, aż się dobrze zrumieni. Obieramy jarzyny. Do grzybów dolewamy litr wody, zagotowujemy. Dodajemy jarzyny w całości, usmażoną cebulę, solimy, trochę pieprzymy i gotujemy na wolnym ogniu około godziny, aż grzyby będą miękkie. Z zupy wyjmujemy jarzyny.

Wigilijna zupa grzybowa, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia

Dzisiejsze wydarzenia i promocje

    Właśnie w tym momencie aktualizujemy
    najciekawsze wydarzenia i promocje.
    Za chwile będziesz znów mógł je przeglądać,
    prosimy o cierpliwość.