Zupa serowa

Czas: do 60 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

0,5 kg mięsa mielonegojeden duży por1 cebula15dag sera żółtego0,5 kg serka topionego z szynką6 średniej wielkości ziemniaków3 łyżki oleju2 kostki rosołowe3 łyżki gotowej przyprawy do Gyrosu lub Kebabasól

Przygotowanie:

Do dużym garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim mięso mielone.Do zrumienionego mięsa dodaj pokrojony drobno w kostkę por i cebulę. Duś ok. 5 minut, a następnie dodaj przyprawę Kebab/Gyros. Całość zalej litrem bulionu z dwóch kostek rosołowych. W drugim litrze wody rozprowadź ser topiony (możesz blenderem). Rozrobiony serek dodaj do zupy.Wszystkie składniki gotuj.W osobnym garnku ugotuj osolone ziemniaki. Gdy będą miękki dodaj do zupy. Na koniec dodaj potarty żółty ser.

Zupa serowa, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia