Żytnie grzanki z wędzonym łososiem, ogórkiem i czerwoną cebulą

Czas: do 30 min
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

8 cienkich kromek chleba żytniego6 łyżek serka śmietankowego typu philadelphia? zielonego ogórka, obranego i pokrojonego na cienkie ukośne paski120 gram cienkich plastrów wędzonego łososia? średniej czerwonej cebuli, pokrojonej na bardzo cienkie plasterki1 łyżeczki kaparów, opłukanych i osuszonychświeżo mielony pieprz1 cytryna, pocięta na ósemki

Wykonanie:

Rozgrzać piekarnik do 160 st. C. Kromki chleba umieścić w piekarniku i opiec na złoty kolor z każdej strony (Zająć to może około 10 minut). Każdą grzankę posmarować serkiem śmietankowym, ułożyć na niej kawałek ogórka, łososia, cebuli i kilka kaparów. Doprawić solą oraz pieprzem i skropić sokiem z cytryny.

Twoja opinia