Akademia Smaku

Przystawki

Befsztyk tatarski z polędwicy wołowej z marynowanymi grzybami ogórkiem i żółtkiem na życzenie – 39 zł

Carpaccio z zebry podane na musie musztardowym z parmezanowymi lodami – 54 zł

Pescaccio z łososia z gorącym olejem sezamowym i kaparami grande – 33 zł

Śledź holenderski w śmietanie z cebulą podany z pieczonym ziemniakiem – 26 zł

Sałata z grillowanym kurczakiem w lekkim jogurtowo majonezowym sosie – 33 zł

Sałata z rucoli z miodowymi grzankami i plastrami Parmezanu – 29 zł

Wątróbka drobiowa podana na młodym szpinaku z malinowym vinaigrette – 29 zł

Filet z grillowanego tuńczyka podany na pieczonym bakłażanie i Gaspacho – 36 zł

Krewetki z patelni w maśle czosnkowym podane z warzywnym Julienne – 39 zł

Kozi ser zapiekany na grzance z figowym musem i konfiturą z czerwonej cebuli – 32 zł

Zupy

Rosół z domowym makaronem marchewką i zieloną pietruszką – 16 zł

Aksamitny krem z białych warzyw z kroplą oliwy z pestek dyni – 18 zł

Aromatyczna zupa z trawą cytrynową kolendrą i kawałkami kurczaka zabielana mlekiem kokosowym – 23 zł

Makaron

Kopytka w śmietanowym sosie o aromacie truflowym – 28 zł

Spaghetti z bekonem jajkiem śmietaną i Parmezanem – 29 zł

Tagliatelle z pieczonym łososiem i pomidorową salsą posypane zieloną pietruszką i Parmezanem -31 zł

Dania główne

Halibut w sosie mango serwowany z czerwoną soczewicą i roszponką – 43 zł

Łosoś podany z ciepłymi porami gotowanymi ziemniakami, świeżym polskim koprem i kwaśną śmietaną – 38 zł

Filet z pstrąga nadziewany musem z sera ricotta podany na duszonych warzywach z sosem cytrynowym – 37 zł

Perliczka w sosie jarzębinowym serwowana z modrą kapustą i kopytkami – 58 zł

Klasyczny kotlet Devolay z ziemniaczanym puree i marchewka z groszkiem – 38 zł

Cielęca górka duszona z boczniakami podana na placku ziemniaczanym – 42 zł

Polędwiczki wieprzowe w sosie Dijon z ziemniaczano serowym gratin i rukolą – 39 zł

Policzki wołowe duszone w sosie własnym podane z kaszą jaglaną i burakami – 46 zł

Stek z polędwicy wołowej z grilla ze szpinakiem blanszowanym na gorgonzoli i pieczone ziemniaki – 72 zł

Desery

Sernik ?Akademii Smaku? – 19 zł

Cappuccino z białej czekolady z konfiturą owocową – 18 zł

Ciastko czekoladowe z mascarpone i malinowym sosem – 22 zł

Wytrawny mus czekoladowy z konfiturą z gorzkiej pomarańczy – 18 zł

Szarlotka na ciepło ze waniliowymi lodami i angielskim sosem – 18 zł

Beza z kremem figowym w aromacie rumu – 21 zł