TAMKA 43

Przekąski

Duszony ogon wołowy a do tego topinambur i gruszka 39,00 pln

Kasztany z selerem naciowym 32,00 pln

Dorsz sous vide  z wywarem z wędzonego halibuta 42,00 pln

Zupa z dziczyzny z grasicą i granatem 39,00 pln

 

Dania główne

* Bażant z pieczoną skorzonerą i  żurawiną 64,00 pln

Policzek wołowy z puree z pasternaka i sosem maderowym 76,00 pln

Risotto z białą truflą 49,00 pln

Grilowany stek z turbota  z sosem cebulowym i koprem włoskim 98,00 pln

*Ulubione Danie Pana Borysa Szyca

Informujemy o możliwości znalezienia śrutu w mięsie bażanta, za ewentualna niedogodność  przepraszamy

 

 

Menu degustacyjne

 

Palony por z pianą  ziemniaczaną i truflą

Sandacz z kalafiorem i dressingiem z czekolady

Ravioli z dorsza ze skorzonerą i kawiorem

Foie Gras z kaszanką i orzechami

Cytryna  limoncello z czarnym sezamem i karmelem

Polędwica wołowa ze szpinakiem i sosem z octu cabernet sauvignon

Pieczone buraki z granitą szczawiową

 

Cena menu degustacyjnego:

4 dań 150 pln

5 dań 180 pln

6 dań 200 pln

7 dań 230 pln