Gospoda Zalewajka – propozycje na Wielkanoc

Gospoda Zalewajka przygotowała listę świątecznych smakołyków dla wszystkich, którzy nie mają czasu gotować, a chcą zorganizować świąteczne przyjęcie. Dania można zamówić wcześniej i odebrać gotowe.

 

Potrawy na zimno

Łosoś wędzony z sosem musztardowo-miodowym   14 zł/porcja (100 g)

Śledzie tradycyjne w occie, oliwie z cebulą i z jabłkiem w śmietanie   4,80 zł/porcja (100 g)

Cielęce ozorki w galarecie   8 zł/porcja (100 g)

Pasztet tradycyjny   19 zł/foremka (500 g)

Pasztet z żurawiną   21 zł/foremka (500 g)

Mięsa pieczone i wędzone   5 zł/porcja (100 g)

Tradycyjna sałatka jarzynowa   24 zł/porcja (500 g)

Ćwikła   2,5 zł/porcja (500 g)

Sos tatarski   4 zł/porcja (100 g)

Chrzan   2,5 zł/porcja (100g)

 

Zupy

Barszcz biały z kiełbasą   24 zł/litr

 

Dania do serwowania na ciepło

Duszona pierś gęsi w sosie śliwkowym   22 zł/porcja (200 g)

Szynka wieprzowa pieczona w miodzie   5 zł/porcja (100 g)

Kaczka pieczona z sosem wiśniowym   34 zł/pół kaczki luzowanej

Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym 10 zł/porcja (100 g)

Filet z łososia w sosie chrzanowym   15 zł/porcja (100 g)

Rolada z pstrąga z warzywami   7 zł/porcja (100 g)

 

Słodkości

Pascha   5 zł/porcja (100 g)

Baba wielkanocna   19 zł/szt.

Mazurek kajmakowy   32 zł/szt.

Torcik kajmakowy   42 zł/kg

Tort bezowy z kremem waniliowym, bitą śmietaną i truskawkami – 12-porcjowy (150 zł)

Staropolski sernik   24 zł/kg

 

Zamówienia na wyżej wymienione potrawy przyjmowane są do 27 marca. Odbiór osobisty w dniu 29 marca do godziny 20.

 

Oprócz dań na wynos Gospoda Zalewajka zaprasza do wspólnego świętowania 1 kwietnia podczas Brunchu Wielkanocnego z jajem - przednie wielkanocne jadło za 59 zł od osoby. Poza tym – kącik kulinarny dla dzieci, muzyka na żywo oraz świąteczne menu.

 

tel. 22 726 74 34, kom. 500 699 208

e-mail: biuro@gospodazalewajka.pl

 

 

Dzisiejsze wydarzenia i promocje

    Właśnie w tym momencie aktualizujemy
    najciekawsze wydarzenia i promocje.
    Za chwile będziesz znów mógł je przeglądać,
    prosimy o cierpliwość.