Wielkanoc z Figaro Park
Figaro Park proponuje Wielkanoc w Warszawie wśród natury parku i zaprasza do skorzystania z oferty przygotowanej specjalnie na tę okazję. W ofercie znalazły się pomysły na spędzenie tych dni w cudownej atmosferze, bliskości natury oraz w oderwaniu od rzeczywistości.
Restauracja Figaro Park proponuje:
- bufet wielkanocny,
- spotkanie wielkanocne w formie tradycyjnej,
- zamówienia indywidualne.
Dla dzieci:
- specjalne menu dedykowane dzieciom,
- szukanie zajączka wielkanocnego,
- specjalne oferty dla najmłodszych, zdobienie wielkanocnych słodkości z dziećmi,
- wspólne malowanie pisanek.
Dodatkowe atrakcje:
- tematyczne warsztaty ceramiczne,
- prezenciki dla gości,
- live cooking.
MENU WIELKANOCNE I
Przystawki zimne:
- trio śledzi: z cebulką i oliwą, w śmietanie z jabłkami, z buraczkami,
- kubeczki z łososia z serkiem i świeżo mielonym pieprzem,
- jajka z majonezem bazyliowym rzeżuchą i rukolą,
- jajka faszerowane z anchois,
- pasztet z zająca z marynowaną gruszką,
- półmisek wędlin pieczonych z piklami,
- sałatka jarzynowa dekorowana jajkiem przepiórczym,
- sałatka z rukolą, serem rokpol, suszonymi pomidorami i balsamico ziołowym,
- pieczywo, masło.
Danie gorące:
- barszcz biały z jajkiem i białą kiełbasą,
Desery:
- szarlotka domowa,
- babka wielkanocna z bakaliami,
- mazurek wielkanocny.
Cena menu: 67 zł od osoby.
MENU WIELKANOCNE II
Przystawki zimne:
- marynowany łosoś z ziołami i dressingiem musztardowo-miodowym,
- śledzie marynowane w korzennych przyprawach, oliwie z czerwoną cebulą,
- jajka z aromatyczną mieszanką przypraw i ziół,
- jajka faszerowane musem łososiowym z rukolą,
- półmisek mięs świątecznych z żurawiną,
- sałatka nicejska z tuńczykiem, jajkiem i zieloną fasolką,
- sałatka z serem kozim, sałatą lodową i pomidorkami z winegretem z musztardą francuską,
- tradycyjna sałatka wielowarzywna dekorowana jajkami przepiórczymi,
- pieczywo, masło.
Dania gorące:
- barszcz biały z jajkiem i białą kiełbasą,
- polędwiczki z kurczaka z grzybami leśnymi,
- fasolka szparagowa ze świeżymi pomidorami,
- pieczone ziemniaki w ziołach prowansalskich.
Desery:
- babka z białą czekoladą i pomarańczą,
- wielkanocny sernik szafranowy,
- mazurek wielkanocny.
Cena menu: 83 zł od osoby.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje