Wielkanoc z Figaro Park

Figaro Park proponuje Wielkanoc w Warszawie wśród natury parku i zaprasza do skorzystania z oferty przygotowanej specjalnie na tę okazję. W ofercie znalazły się pomysły na spędzenie tych dni w cudownej atmosferze, bliskości natury oraz w oderwaniu od rzeczywistości.

 

Restauracja Figaro Park proponuje:

- bufet wielkanocny,

- spotkanie wielkanocne w formie tradycyjnej,

- zamówienia indywidualne.

 

Dla dzieci:

- specjalne menu dedykowane dzieciom,

- szukanie zajączka wielkanocnego,

- specjalne oferty dla najmłodszych, zdobienie wielkanocnych słodkości z dziećmi,

- wspólne malowanie pisanek.

 

Dodatkowe atrakcje:

- tematyczne warsztaty ceramiczne,

- prezenciki dla gości,

- live cooking.

 

MENU WIELKANOCNE I

 

Przystawki zimne:

- trio śledzi: z cebulką i oliwą, w śmietanie z jabłkami, z buraczkami,

- kubeczki z łososia z serkiem i świeżo mielonym pieprzem,

- jajka z majonezem bazyliowym rzeżuchą i rukolą,

- jajka faszerowane z anchois,

- pasztet z zająca z marynowaną gruszką,

- półmisek wędlin pieczonych z piklami,

- sałatka jarzynowa dekorowana jajkiem przepiórczym,

- sałatka z rukolą, serem rokpol, suszonymi pomidorami i balsamico ziołowym,

- pieczywo, masło.

 

Danie gorące:

- barszcz biały z jajkiem i białą kiełbasą,

 

Desery:

- szarlotka domowa,

- babka wielkanocna z bakaliami,

- mazurek wielkanocny.

 

Cena menu: 67 zł od osoby.

 

MENU WIELKANOCNE II

 

Przystawki zimne:

- marynowany łosoś z ziołami i dressingiem musztardowo-miodowym,

- śledzie marynowane w korzennych przyprawach, oliwie z czerwoną cebulą,

- jajka z aromatyczną mieszanką przypraw i ziół,

- jajka faszerowane musem łososiowym z rukolą,

- półmisek mięs świątecznych z żurawiną,

- sałatka nicejska z tuńczykiem, jajkiem i zieloną fasolką,

- sałatka z serem kozim, sałatą lodową i pomidorkami z winegretem z musztardą francuską,

- tradycyjna sałatka wielowarzywna dekorowana jajkami przepiórczymi,

- pieczywo, masło.

 

Dania gorące:

- barszcz biały z jajkiem i białą kiełbasą,

- polędwiczki z kurczaka z grzybami leśnymi,

- fasolka szparagowa ze świeżymi pomidorami,

- pieczone ziemniaki w ziołach prowansalskich.

 

Desery:

- babka z białą czekoladą i pomarańczą,

- wielkanocny sernik szafranowy,

- mazurek wielkanocny.

 

 

Cena menu: 83 zł od osoby.

 

Więcej informacji o Figaro Park