Piersi z kurczaka nadziewane szpinakiem i serem ricotta
Czas:
Koszty:średnie
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
300 gram mrożonego posiekanego szpinaku, rozmrożone? szklanki ser ricotta2 ząbki czosnku, drobno posiekanegruboziarnista sól i świeżo mielony pieprz4 piersi z kurczakaPieczone pomidory śliwkowe
Wykonanie:
Rozgrzać piekarnik do 230 st. C. Odsączyć szpinak, przelać do dużej miski. Dodać ricottę, czosnek, 1 łyżeczkę soli, ? łyżeczki pieprzu, wszystko razem dobrze wymieszać. Odstawić.Położyć pierś kurczaka na desce. Naciąć pierś wzdłóż by zrobić kieszonkę, w którą należy włożyć farsz. Powtórzyć tę czynności z pozostałymi piersiami, doprawić solą i pieprzem. Piersi kurczaka umieścić na blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika na około 25-30 minut. Na tej samej blasze umieścić można pomidorki. Podawać natychmiast po upieczeniu.
Piersi z kurczaka nadziewane szpinakiem i serem ricotta,
Dzisiejsze wydarzenia i promocje