Owoce morza? Tylko w restauracji Papaya!

PR_Papaya_1

Wszystkich miłośników ryb i owoców morza zapraszamy na Foksal 16. Tutaj pod czujnym okiem mistrzów dalekowschodniej kuchni powstają niezwykłe dania, w których królują takie egzotyczne okazy jak seriola, sea bass czy nawet papugoryba. Spróbujecie?

Świeże produkty to podstawaDla każdego konesera potraw, których głównymi „bohaterami” są ryby lub inne morskie przysmaki, najważniejsza jest świeżość produktów. W restauracji Papaya ogromną wagę przywiązuje się właśnie do tego. Szefowie kuchni dbają, by każdy element przygotowywanych tu dań był najwyższej jakości. Dlatego też dwa razy w tygodniu restauracja przyjmuje dostawy świeżych ryb. Każda sztuka sprawdzana jest osobiście przez mistrzów sztuki kulinarnej i oceniana pod względem wcześniej przyjętych kryteriów. Dzięki temu każdy Gość Papai może być pewny, że na jego talerzu pojawiają się wyłącznie najlepsze składniki, pochodzące ze sprawdzonych źródeł i zaufanych dostawców.

A jest z czego wybierać! Ze stałych pozycji znajdujących się w menu restauracji, Goście szczególnie chętnie zamawiają seriolę, stek z wysokogatunkowego mięsa tuńczyka, okonia morskiego i znaną lepiej szerszemu gronu konsumentów doradę. Co warto podkreślić, Papaya jako pierwsza restauracja w Warszawie wprowadziła do karty świeże ostrygi. Goście mogą cieszyć się ich smakiem wybierając je ze specjalnie stworzonego akwarium, w którym panują warunki zbliżone do naturalnego środowiska ostryg. Po przybyciu do restauracji wrzucane są one do wody, która ma właściwą, stałą temperaturę i jest odpowiednio zasolona. To sprawia, że ostrygi stają się bardziej soczyste i aromatyczne.

Miłośnikom skorupiaków polecamy także homary, które również przechowywane są w oddzielnym zbiorniku. W Papai pojawiają się także specjalności spoza karty, uwielbiane i wyczekiwane przez Gości. Raz w tygodniu sprowadzane są takie przysmaki jak miecznik, papugoryba czy czerwona dorada. Restauracja znając podniebienia i upodobania swoich stałych klientów a także chcąc zaskoczyć tych nowych, serwuje także dzikiego łososia bałtyckiego, halibuta oraz toro i akami z tuńczyka. To nie lada gratka dla smakoszy, których już dziś zapraszamy na najlepsze ryby i owoce morza w mieście!

Więcej informacji o restauracji Papaya

Owoce morza? Tylko w restauracji Papaya! , 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia