Tamka 43 w tegorocznym Czerwonym Przewodniku Michelin ?Main Cities of Europe 2013?

Tegoroczne wydanie Czerwonego Przewodnika Michelin ?Main Cities of Europe? rekomenduje w sumie ponad dwa tysiące najlepszych restauracji z czterdziestu czterech europejskich miast. Swoje miejsce w ekskluzywnym gronie znalazła m.in. warszawska restauracja Tamka 43, słynąca jako jedna z najlepszych w kraju. Lokal został również odznaczony trzema kompletami sztućców Michelin. Inspektorzy po raz kolejny docenili bowiem szczególnie wystrój, perfekcyjną obsługę oraz atmosferę panująca w lokalu. ?Niezmiernie cieszy nas rekomendacja w tegorocznym Przewodniku. Jesteśmy zaszczyceni, że inspektorzy Michelin ponownie docenili restaurację Tamka 43. Komplet trzech sztućców, przyznany nam już po raz kolejny, jest dla nas potwierdzeniem, że obraliśmy dobrą drogę – od początku w Tamce stawiamy bowiem na jakość usług, dokładając wszelkich starań, by nasi goście poczuli się tu wyjątkowo. Z pewnością będziemy kontynuować nasze starania, by za rok również znaleźć się wśród restauracji rekomendowanych w najbardziej prestiżowym przewodniku kulinarnym na świecie.? – powiedział Paweł Kwiatkowski, właściciel restauracji Tamka 43.

Czerwony Przewodnik Michelin

Czerwony Przewodnik Michelin (fr. le guide rouge) to najstarszy oraz najbardziej prestiżowy przewodnik po najlepszych hotelach i restauracjach. Wydawnictwo pojawia się na rynku już od kilkudziesięciu lat i uznawane jest za najważniejszy przewodnik kulinarny na świecie. ?Main Cities of Europe? tworzony jest co roku z myślą o podróżujących, którzy pragną odkrywać Europę poprzez najlepsze wizytówki kulinarne każdego z głównych miast kontynentu. O uwzględnieniu restauracji w przewodniku decydują inspektorzy smaku Michelin, którzy osobiście opiniują kandydatury podczas anonimowych wizyt.

Dzięki temu czytelnicy Czerwonego Przewodnika mają pewność wiarygodności oceny każdego lokalu. W przewodniku ?Main Cities of Europe? znajdują się bowiem jedynie najlepsze restauracje, w których poziom oferowanych usług zadowoli niezwykle surowych i wymagających inspektorów Michelin. Krytycy mogą również odznaczyć zakwalifikowane do przewodnika restauracje symbolami: kompletami sztućców (za wystrój, jakość obsługi oraz atmosferę lokalu), Bib Gourmand (za stosunek jakości do ceny) oraz Gwiazdkami Michelin (za walory smakowe potraw). Sama rekomendacja lokalu w Czerwonym Przewodniku Michelin jest dla każdej restauracji wielkim wyróżnieniem, poświadczającym o najwyższej jakości świadczonych w niej usług.

Twoja opinia