Warsztaty sushi w Ryżowym Polu

Restauracja Ryżowe Pole zaprasza wszystkich entuzjastów sushi na warsztaty, które cyklicznie odbywają się w restauracji. Nauka pod okiem mistrzów z Ryżowego Pola. To warsztaty dla wszystkich, którzy chcą się nauczyć sztuki przygotowywania sushi, miło spędzić czas, a wieczór zakończyć samodzielnie przygotowanym tradycyjnym, japońskim posiłkiem.

 

Dwugodzinne warsztaty I stopnia składają się z trzech części:

1. Teoria:

-       ?Sushi to sztuka podawania ryżu? ? czyli kilka słów o historii i kulturze sushi

-       ?Od nigiri po sashimi? ? czyli rodzaje sushi

-       ?Sushi to nie surowa ryba? ? omówienie składników, zasady ich dobierania i łączenia

-       ?Ryby są świeże tylko w czwartki? ? przydatne informacje, gdzie, kiedy i jak kupować produkty do sushi

-       ?O zachowaniu się przy stole? ? etykieta jedzenia sushi: co można, czego nie wypada, a czego absolutnie nie wolno?

2. Praktyka:

-       ?Najważniejszy jest ryż?- przygotowanie składników, w tym przyrządzanie ryżu, przygotowanie ryb oraz pozostałych produktów

-       ?Pokaz? ? Mistrz Sushi przygotowuje sushi, krok po kroku omawiając poszczególne etapy, instruuje jak poprawnie układać sushi, jak komponować poszczególne składniki, jak kroić?

-       ?Praca indywidualna? ? w tej części uczestnicy samodzielnie przygotowują sushi pod okiem prowadzącego, który pracuje indywidualnie z każdą osobą, podchodzi do każdego, pomaga, poprawia.

3. Zakończenie:

-       panel dyskusyjny,

-       nauka jedzenia pałeczkami*

-       degustacja przygotowanego sushi*

*te punkty programu odbywają się poza czasem warsztatowym

 

Termin: 3 lutego, godz. 14:00-16:00

Cena: 99zł/osoba

 

Zgłoszenia e-mailem: m07prokopowicz@wp.pl

Zapisy również przez Facebooka. W wiadomościach prywatnych lub komentarzach pod wydarzeniem, a także pod numerem telefonu 22 657 10 21. Płatność w lokalu.

Więcej informacji o Ryżowym Polu

Warsztaty sushi w Ryżowym Polu, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Opinie

  • avatar

    |

    Naprawde polecam. Warsztaty w Ryżowym Polu prowadzone są w sposób bardzo ciekawy, przez samego właściciela. Byłem – jestem zadowolony !

Twoja opinia