Warsztaty sushi w Ryżowym Polu
Restauracja Ryżowe Pole zaprasza wszystkich entuzjastów sushi na warsztaty, które cyklicznie odbywają się w restauracji. Nauka pod okiem mistrzów z Ryżowego Pola. To warsztaty dla wszystkich, którzy chcą się nauczyć sztuki przygotowywania sushi, miło spędzić czas, a wieczór zakończyć samodzielnie przygotowanym tradycyjnym, japońskim posiłkiem.
Dwugodzinne warsztaty I stopnia składają się z trzech części:
1. Teoria:
- ?Sushi to sztuka podawania ryżu? ? czyli kilka słów o historii i kulturze sushi
- ?Od nigiri po sashimi? ? czyli rodzaje sushi
- ?Sushi to nie surowa ryba? ? omówienie składników, zasady ich dobierania i łączenia
- ?Ryby są świeże tylko w czwartki? ? przydatne informacje, gdzie, kiedy i jak kupować produkty do sushi
- ?O zachowaniu się przy stole? ? etykieta jedzenia sushi: co można, czego nie wypada, a czego absolutnie nie wolno?
2. Praktyka:
- ?Najważniejszy jest ryż?- przygotowanie składników, w tym przyrządzanie ryżu, przygotowanie ryb oraz pozostałych produktów
- ?Pokaz? ? Mistrz Sushi przygotowuje sushi, krok po kroku omawiając poszczególne etapy, instruuje jak poprawnie układać sushi, jak komponować poszczególne składniki, jak kroić?
- ?Praca indywidualna? ? w tej części uczestnicy samodzielnie przygotowują sushi pod okiem prowadzącego, który pracuje indywidualnie z każdą osobą, podchodzi do każdego, pomaga, poprawia.
3. Zakończenie:
- panel dyskusyjny,
- nauka jedzenia pałeczkami*
- degustacja przygotowanego sushi*
*te punkty programu odbywają się poza czasem warsztatowym
Termin: 3 lutego, godz. 14:00-16:00
Cena: 99zł/osoba
Zgłoszenia e-mailem: m07prokopowicz@wp.pl
Zapisy również przez Facebooka. W wiadomościach prywatnych lub komentarzach pod wydarzeniem, a także pod numerem telefonu 22 657 10 21. Płatność w lokalu.
Więcej informacji o Ryżowym Polu
Opinie
maciek
| #
Naprawde polecam. Warsztaty w Ryżowym Polu prowadzone są w sposób bardzo ciekawy, przez samego właściciela. Byłem – jestem zadowolony !