Chłodnik mazowiecki z botwiny

Czas: powyżej 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

SKŁADNIKI:

 

1 mały pęczek botwiny1 łyżka octu10-15 dag pieczonej cielęciny3/4 litra jogurtu naturalnego lub zsiadłego mleka1 szklanka soku z kiszonych ogórków1 ogórek kiszony2 jajkaszczypiorekkopereksólpieprz

PRZYGOTOWANIE:

Botwinę opłucz, osusz, drobno pokrój. Zalej wrzącą wodą z dodatkiem octu, odcedź, wymieszaj z jogurtem i sokiem z ogórków kiszonych. Dodaj posiekany szczypiorek i koperek oraz pokrojonego w kostkę kiszonego ogórka. Dokładnie wymieszaj, przypraw do smaku solą i pieprzem. Przykryj i wstaw na co najmniej godzinę do lodówki. Jajka ugotuj na twardo, obierz, ostudź i pokrój na ćwiartki. Pieczoną cielęcinę pokrój w plastry, a potem w paski. Do każdej porcji chłodnika włóż po 2 ćwiartki jajka oraz pokrojoną cielęcinę. Podawaj od razu.

 

Chłodnik mazowiecki z botwiny, 6.0 out of 6 based on 111 rating

Twoja opinia

Dzisiejsze wydarzenia i promocje

    Właśnie w tym momencie aktualizujemy
    najciekawsze wydarzenia i promocje.
    Za chwile będziesz znów mógł je przeglądać,
    prosimy o cierpliwość.