Ciasteczka z kawałkami czekolady

Czas: do 60 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

2 ? szklanki mąki pszennej? łyżeczki sody1 szklanka niesolonego masła o temperaturze pokojowej? szklanki cukru pudru1 szklanka brązowego cukru1 łyżeczka soli2 łyżeczki ekstraktu z wanilii2 duże jajka2 szklanki groszków z mlecznej czekolady mleka czekoladę (można zastąpić pokrojoną na drobne kawałki czekoladą)

Wykonanie:

Rozgrzać piekarnik do 175 st. C. W małej misce wymieszać mąkę i proszek do pieczenia, odstawić. W misce przy pomocy miksera ubić na puszystą masę masło, brązowy cukier oraz cukier puder. Zmniejszyć prędkość obrotów miksera i stopniowo dodawać sól, wanilię i jajka. Ubijać około 1 minuty, a następnie dodać mąkę i wymieszać do połączenia. Dodać groszki czekoladowe i ponownie wymieszać.Przy pomocy łyżki do lodów nakładać kulki ciasta na blachę wyłożoną pergaminem w około 2 cm odstępach. Wstawić do piekarnika i piec od 8 do 10 minut, aż brzegi ciasta będą złote, a środek nadal miękki. Po wyjęciu odstawić do wystudzenia, przechowywać w szczelnym naczyniu do 7 dni.

Twoja opinia