Makaron z brokułami

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

35 dag brokułów5 cebulek dymek2 łyżki oliwykilka filecików anchoisprzecier pomidorowy (30 dag)30 dag makaronu5 dag parmezanu w kawałkusólświeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

Brokuły opłukać, podzielić na różyczki i blanszować 3 minuty. Dymki obrać i pokroić na kawałki. Zeszklić na oliwie. Dodać anchois i podgrzewać, mieszając, aż się zamienią w gładki sos. Wlać przecier pomidorowy, przyprawić, wymieszać i podgrzać. Makaron ugotować w osolonym wrzątku. Osączyć. Przełożyć do naczynia z gorącym sosem pomidorowym, dodać gorące brokuły, posypać płatkami parmezanu.

Makaron z brokułami, 5.5 out of 6 based on 212 ratings

Twoja opinia