Muffinki kukurydziane z papryczkami jalapeno
Składniki:
8 łyżek niesolonego masła? szklanki maślanki beztłuszczowej2 duże jajka? szklanki kwaśnej śmietany1 szklanka mąki kukurydzianej1 szklanki mąki? szklanki jasnobrązowego cukru2 łyżki proszku do pieczenia1 łyżeczka grubej soli2 papryczki jalapenos, z nasionami, drobno posiekane? szklanki plus 2 łyżki świeżych lub mrożonych ziaren kukurydzy
Wykonanie:
Rozgrzej piekarnika do 190 st. C. Nasmarować 12 filiżanek masłem i obsypać bułką, odstawić. W misce wymieszać maślankę, jajka i śmietanę, odstawić. ? drugiej misce wymieszać: mąkę kukurydzianą, cukier, proszek do pieczenia, sól, papryczki jalapenos i kukurydze.Dodać mieszaninę maślanki do mieszaniny z mąką, tak aby były dobrze połączone.Ciasto rozdzielić równomiernie między wszystkie papilotki. Piec około 25 minut, do momentu, aż patyczek włożony w środek muffinki po wyjęciu będzie suchy. Najlepiej podawać lekko ciepłe z odrobiną masła.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje