Pstrąg na guacamole
SKŁADNIKI:
1 wędzony pstrąg guacamole: 1 awokado200 g zielonego groszku2 bataty1 ostra papryczka chillipęczek kolendrybazyliabotwinkado dekoracji: gałązki tymiankugałązka pomidorków koktailowych
PRZYGOTOWANIE:
Przygotowujemy guacamole. Obieramy awokado, usuwamy pestkę, a miąższ wrzucamy do miski wraz z groszkiem. Całość dokładnie miksujemy, dodając sok z cytryny i śmietanę. Papryczkę chilli oczyszczamy z pestek, drobno kroimy i dodajemy do guacamole. Kolendrę siekamy i dodajemy do masy. Doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem. Robimy chipsy. Bataty obieramy, kroimy na cienkie plasterki, wrzucamy na wrzący tłuszcz i wyciągamy, gdy się zrumienią. Odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Układamy na talerzu kilka chipsów. Na nie łyżką nakładamy porcję guacamole. Na samym wierzchu kładziemy kawałek wędzonego pstrąga bez skóry. Liście bazylii i botwinkę smażymy na głębokim tłuszczu ok. 1 minuty. Talerz wokół potrawy zraszamy rozpuszczonym masłem i układamy na nim gałązki tymianku oraz gałązkę pomidorków koktajlowych. Na końcu dekorujemy rybę usmażonymi liśćmi bazylii i botwinki, a także papryczkami chilli.
Dzisiejsze wydarzenia i promocje