Udka kurczaka w marynacie z masła orzechowego i pasty chilli

Czas: do 30 min
Koszty:tanie
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

? szklanki masła orzechowego? szklanki wody? łyżeczki oleju sezamowego2 łyżki sosu sojowego2 łyżeczki sambal oelek (czerwony sos chilli)2 łyżeczki octu ryżowego4 udka z kurczaka, bez skóry i kości1 pęczek Broccolini

Wykonanie:

Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Wymieszać masło orzechowe, wodę, olej sezamowy, sos sojowy, sambal oelek i ocet ryżowy. Dodać udka kurczaka i broccolini do sosu i delikatnie wymieszać. Udka umieścić na blasze i wstawić do piekarnika na około 10minut, następnie umieścić obok broccolini i piec kolejne 5- 10 minut. Podawać natychmiast.

Twoja opinia